BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

welkem^^

Sunday, August 30, 2009

train and taxi

train...

pernah x anda melakukan kesilapan gara gara terlalu mempercayai jurujual tiket + tidak peka dengan sistem 24 jam? huh! saya insaf..saya telah melakukan kesilapan tersebut**
entah macam mana, saya telah meletakkan kepercayaan yang tinggi kepada seorang kakak penjual tiket KTM di KL Central..saya begitu mempercayai kata kata beliau bahawa tiket saya dari Wakaf Bharu ke KL Central adalah pada hari Sabtu, 29 Ogos jam 2030.punyer lah gumbira nak balik sampai x periksa tiket..(adess..kesilapan yg nyata!)
sampai hari yang dijanjikan..saya bersiap sedia.bertolak dari rumah jam 2000 selepas berbuka puasa dan menunaikan solat Magrib.
sampai je di terminal Wakaf Bharu, kelihatan ramai pak cik dan mak cik yang menunggu ketibaan train.pada masa tue saya wat derk jer..tetiba seorang pegawai KTM membuat pengumuman yang MERENGGUT perhatian saya..

"kepada penumpang ekspress WAU ke Johor Bharu dan Singapura..sila bersiap sedia kerana kereta api akan tiba dalam masa 10 minit..terima kasih"

haper???
JB ngan Singapore???

my mum yang masa tue ada sekali dah pandang semacam jer..saya pun ape lagi..terus ke kaunter tiket..

"salam satu malaysia bang...train ke KL Central dah sampai belum?"

"*sambil tersenyum* train ke KL Central dah berlepas dik..pukol 6.30 petang tadi lagi"

dengan muka selamba..saya terus memeriksa tiket..
adoyai..a'ah..tiket jam 6.30...bukan 8.30
erk...
haha..then saya pun memanggil bonda saya untuk BERURUSAN dengan pegawai tersebut..

biasalah..selepas medengar nasihat dari bonda yg tersayang..kami berangkat ke Terminal Bus Jalan Hamzah..
hahah
Alhamdulillah..ada tiket ..
malam tue jugak bertolak balik kampus^^



taxi..


sampai kl kol 4 pagi..adess..4 pagi merupakan waktu yang tidak sesuai untuk tiba di terminal bus Putra..

kenapa?

sebab nyer..
i.lrt x gerak lagi
ii. bahaya penyamun dan sebagainyer
iii..paling utama...tambang taxi mahal masa nie..ayoyoyo

ceh!..malam tue saya membazirkan RM 20 semata mata untuk bayaran taxi..
x berbaloi..huh!



selepas hari tersebut..saya belajar beberapa perkara..
i.jangan percayakan penjual tiket
ii. belajar tengok jam..^^
iii. cuba untuk menggunakkan bus sesi pagi
iv. jangan naek teksi unless kaya!

2 kalam yg berbicara:

The Confession Of An Adventurer said...

ala...sebaknya bc kesah ko ni.len kali cek betul2 maa....^_^
slmt bposa.

Saiful Al - Ieman said...

huhu..
memang siyes sedyh
wakakak

selamat berpose gak^^