BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

welkem^^

Sunday, August 16, 2009

ain't shy..

haih..
borink..

baring dan bergolek di atas tilam

pejamkan mata...
and here it comes again
a thought dat i have been ponder on since last week
a question actually
from my friends

"why u look so different shy?"

hurm
me? becomes different?

hahahhahahaha

need to admit.00 kekadang, aku pun rasa diri aku dah berubah..kat dalam kelas pown dah malas nak ambek tahu sal orang len (x bermaksud aku jaga tepi kaen orang k?).kalo dulu rasa hepi je nak masuk kelas..tapi skunk? hampeh!! kalo diberi pilihan mahu jer aku tido kat bilik sampai ke petang..tapi apakan daya...kredit waktu kuliah kena abiskan..
punca kenapa aq rasa aq da berubah? hahhaha..aq pun x pasti..tapi apa yang aq tahu aq nak jadi lebeyh matang..lebeyh tenang n rasional dalam membuat keputusan..da tak nak jadi cam sem lepas-lepas.aku dikatakan sebagai seorang yang emo dah selalu bad mood..(betol ker..kekadang aku pon rasa betol gak **)..
diowang pun ada gak kata yang aku nie jd makin pendiam..ek? ye kot..sebab aku memang nak jadi pendiam.teringat lak kata kata pengarah ex matrik.."kalau anda tak mampu nak berbicara dengan dengan baik, perkara terbaik adalah diam, kerana diam terkandung beribu makna.." huh..sampai sekarang woo ingat kata kata tue..sebab kata tue memang memberi pengajaran^^..bagi aku, diam x bermaksud kita x pandai nak bergaul, tapi dengan diam kita boleh observed n nilai orang..by keep silent, we can have time to make a decision..me can think maturely.

huh! hope i will make it..chayok2 ieman! gud lark


dare to be different
picture taken from http://www.squidoo.com

ieman's : hari nie p putra beli tiket tuk raya..tapi da abes,,urk! cam ne tue?

8 kalam yg berbicara:

Banu Piriya said...

hey you..:)
read my mind exactly!

proud of you for your spirit..keep it up!

Saiful Al - Ieman said...

tenkiu2
heheh

Saiful Al - Ieman said...

tenkiu2
heheh

Liebe Dich said...

huhu,,ade disease br ke ap??
juz do wuteva u want witout
hesitating others thought..
**no worries -pendiam o not,u r
still mr saiful al ieman..hehe

cikgu ii said...

ader sorang kakak tu penah kate,,,
"kalau rase kata2 atau cerita awak tu tak akan menambahkan iman, mungkin lebih baik awak tak cerita kot?"
hmm...wut i understood frm her is dat, if takde faedah atau peluang nak tambah pahala or lebih teruk lagi hanya menambahkan dosa, baik takyah cakap..

so, its ok to be quiet =)

Saiful Al - Ieman said...

tq ckgu!
Haha.sy pun rasa cm 2 gak..

Yes!
Tq dr..

fieqa said...

salam shy..
br smpat mmbaca post nie..

I do agree with you lor..
never mind shy...

jgn la ckp x nk g klas kayh..hehe..

just buat je y terbaek.
ignore what the others want to say bot u..

just be urself kayh!

aku pon kdg lebih suke diam, coz one n only reason,
kite lebih diberi peluang ntok reflect diri kite, at d same time, menilai surrounding kite..

*ceh,aku pena diam x..
eh.ye la..kdg je 'bising2' sket,
tp y aku perasan, ak mmg slalu diam je..kdg malas nk 'conquer' kelas..hu3..


tp tula..
just BE URSELF in evrytin' dat we do..
n always keep Allah in our heart!..
insyaAllah..=)

Saiful Al - Ieman said...

wah!
begitu bersemangat aq membaca nyer fiqa!
tenkiu2!